ایمپلنت دندان جلو: نحوه کاشت ایمپلنت دندانهای جلو فک بالا و پایین

ایمپلنت دندان‌های جلو باعث می‌‌شود که ظاهر دندان‌های شما طبیعی به نظر برسد زیرا ایمپلنت به نحوی طراحی شده است که دقیقا زیر خط لثه قرار می‌‌گیرد و شبیه دندان‌های طبیعی شما به نظر می‌‌رسد. در نتیجه کسی متوجه نمی‌شود که آیا دندان‌های خود شما است یا از ایمپلنت استفاده می‌‌کنید. ایمپلنت دندان در مواردی که دندان‌های اصلی شما بوده یا عفونت کرده است یک اقدام به جا و مناسب محسوب می‌‌شود. کاشت دندان‌های جلو و به عبارتی ایمپلنت دندان جلو یک فرآیند درمانی از پیش طراحی شده است که در این روش دندان پزشک طی یک اقدام جراحی به کاشت ایمپلنت در دندان‌های ردیف جلو می‌پردازد. دندان پزشک همان روز به نصب دندان موقت می‌‌پردازد و در صورت نیاز به مصرف آنتی بیوتیک این دارو را نیز تجویز خواهد کرد. پس از آنکه فرایند ترمیم به اتمام رسید دندان‌های ثابت و جدید ردیف جلو ساخته می‌‌شود و در جای خود قرار داده خواهد شد.

 مزایای ایمپلنت دندان جلو چیست؟


 برای داشتن لبخند زیبا و جذاب باید دندان‌های سالم و منظم داشته باشید و از آنجایی که در هنگام خندیدن دندان‌های جلو بیشتر به چشم می‌آید سلامت و زیبایی آنها اهمیت بسیار زیادی دارد اما متاسفانه از بین رفتن دندان‌های جلو بسیار شایع است. دندان‌های جلو بسیار آسیب پذیر هستند و احتمال آن که در هنگام انجام فعالیت ورزشی یا هرگونه ضربه ای آسیب ببینند وجود دارد. گاهی اوقات به علت عفونت یا پوسیدگی دندان باید آن را کشید و گاهی اوقات نیز بیماری پیشرفته التهاب لثه بر روی سلامت دندان‌های ردیف جلو تاثیر می‌‌گذارد. گاهی اوقات نیز دندان‌های ردیف جلو به صورت مادرزادی وجود ندارند یعنی به همراه سایر دندان‌های طبیعی درون فک رشد نمی‌کنند. از دست دادن دندان جلو می‌تواند یک وضعیت ناراحت کننده باشد زیرا در هنگام صحبت کردن یا لبخند زدن نمی‌‌توان خالی بودن دهان را پنهان کرد در نتیجه افرادی که یک یا چند عدد از دندان‌های ردیف جلویی خود را از دست داده اند اعتماد به نفس خود را نیز از دست داده و به هر نحو ممکن تلاش می‌‌کنند که جای خالی دندان‌های خود را مخفی کنند. اگرچه می‌توان برای پر کردن جای خالی دندان‌ها از بریج دندانی یا دندان مصنوعی استفاده کرد معمولاً یک راه حل ایده آل محسوب نمی‌شود. ایمپلنت دندان جلو یک راه حل درمانی مناسب است که بهبود ظاهر دهان و دندان کمک می‌کند و افرادی که از این وضعیت رنج می‌‌برند می‌‌توانند از مزایای حاصل از کاشت ایمپلنت بهره مند شوند و ظاهر دلخواه خود دست پیدا کنند. طبق اظهارات دندان پزشکان کاشت ایمپلنت بهترین روش برای جایگزین کردن دندان‌هایی است که از بین رفته اند البته شما می‌توانید از دندان مصنوعی نیز استفاده کنید اما کاشت ایمپلنت یک راه حل دائمی و بهتر است. کاشت ایمپلنت در مقایسه با سایر روش‌های درمانی برای پر کردن جای خالی دندان با مزایای متعددی همراه است که برخی از آنها به شرح زیر می‌باشند:

  • ایمپلنت ظاهری طبیعی دارد.
  • عملکرد آن شبیه دندان‌های طبیعی است.
  • ریسک بروز عفونت ناشی از کاشت ایمپلنت کم است.
  • استفاده از آن بسیار راحت است.
  • برخلاف بریج می‌توان از ایمپلنت برای جایگزین کردن چند دندان استفاده کرد.
  • ایمپلنت می‌تواند یک جایگزین عالی برای دندان مصنوعی باشد که لق شده است.

 چه افرادی می‌‌توانند متقاضی کاشت ایمپلنت دندان جلو باشند؟ 


 کاشت ایمپلنت دندان جلو در اکثر بیماران امکان پذیر است به شرط آنکه رشد دندان استخوان فک به پایان رسیده باشد. کودکانی که دندان‌های ردیف جلوی خود را به علت ضربه یا عدم رشد مادر زادی از دست داده اند باید تا سن ۱۸ سالگی و پس از آن صبر کنند سپس برای کاشت ایمپلنت دندان اقدام نمایند. دندان پزشک به طور دقیق باید به بررسی دندان و فک بیمار بپردازد و از فرآیند تکمیل رشد آنها قبل از کاشت ایمپلنت دندانی اطمینان حاصل نماید. در همین حین دندان پزشک تا زمان آماده شدن ایمپلنت دائمی از پروتز مصنوعی استفاده می‌کند. افراد بزرگسالی که فقط قصد کاشت یک عدد ایمپلنت دندانی را دارند باید از لحاظ سلامت عمومی و سلامت دهان و دندان در وضعیت مناسبی قرار داشته باشند و به هیچ عنوان علائم و نشانه‌های بیماری فعال التهاب لثه و سایر مشکلات مربوط به دندان را نداشته باشند.

 کاشت ایمپلنت دندان جلو چگونه انجام می‌شود؟ 


 پزشک همیشه قبل از کاشت ایمپلنت دندان به طور دقیق بررسی بیمار می‌‌پردازد و وضعیت دندان‌ها و سابقه پزشکی اش را ارزیابی می‌‌کند و از او در خصوص انواع داروهایی که مصرف می‌کند سوال می‌پرسد تا با تاثیرات منفی آنها بر روی کاشت ایمپلنت آشنا شود. دندان پزشک به طور کامل با بیمار در خصوص روش درمان صحبت می‌کند و هزینه کاشت ایمپلنت دندان ردیف جلو را مشخص می‌نماید سپس دندان پزشک درخواست انجام تست‌های تشخیصی را می‌‌دهد تا فاکتورهایی از قبیل خارج کردن دندان آسیب دیده یا نیاز به پیوند استخوان را بررسی می‌کند زیرا این دو فاکتور بر روی هزینه نهایی درمان تاثیر می‌گذارند.

 تست‌های تشخیصی 

 شما باید به انجام سی تی اسکن بپردازید تا تصاویر سه بعدی و دقیق از وضعیت دندان و فک شما ارائه شود همچنین ممکن است پزشک درخواست انجام عکس برداری دو بعدی رابطه تا بتواند با دقت بسیار زیادی به بررسی سلامت عمومی دندان شما بپردازد. از این تست‌های تشخیصی برای بررسی کیفیت و کمیت استخوان فک و اطمینان از مناسب بودن شما به عنوان متقاضی کاشت ایمپلنت دندان استفاده می‌شود. دندان پزشک همچنین از دهان شما عکس می‌‌گیرد یا قالب دندان شما را تهیه می‌کند تا یک برنامه درمان تخصصی را برای شما طراحی نماید.

 برنامه ریزی برای جراحی کاشت ایمپلنت  

 از اطلاعاتی که به کمک تست‌های تخصصی به دست آمده است به منظور برنامه ‌ریزی برای جراحی استفاده می‌‌شود. دندان پزشک در خصوص انتخاب بهترین روش کاشت ایمپلنت و مشخص کردن نحوه کاشت آن از قبیل عمق و زاویه کاشت و هزینه کاشت ایمپلنت با شما صحبت خواهد کرد. تصاویر دیجیتالی نشان می‌‌دهد که پس از کاشت ایمپلنت دندان شما به چه شکلی دیده خواهد شد و این مرحله یک بخش حیاتی از فرایند درمان است زیرا ظاهر دندان‌ها از لحاظ زیبایی اهمیت بسیار زیادی دارد. در صورتی که لازم باشد یک دندان شما کشیده شود دندان پزشک در هنگام انجام جراحی کاشت ایمپلنت و انجام این کار خواهد پرداخت و فوراً جای آن را با پست ایمپلنت پر می‌کند. در صورتی که شما به پیوند استخوان نیاز داشته باشید معمولاً دندان پزشک مقدار کمی از ماده مخصوص پیوند استخوان را در هنگام کاشت ایمپلنت در جای مورد نظر قرار می‌دهد. دندان پزشک با شما در خصوص همه این جزئیات صحبت خواهد کرد تا شما بتوانید با آنچه که در فرایند کاشت ایمپلنت انجام می‌شود آشنا شوید. پس از آنکه فرایند کاشت ایمپلنت به اتمام رسید دندان پزشک به ایجاد یک استنت جراحی می‌‌پردازد که در طول فرایند کاشت مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. استنت یک ابزار هدایت جراحی است که در طول جراحی روی لثه قرار داده خواهد شد.

 کاشت ایمپلنت دندان جلو 

 معمولاً فرایند کاشت ایمپلنت دندان ردیف جلو چیزی حدود یک ساعت یا کمتر طول می‌کشد و برای انجام این کار از بی ‌حسی موضعی استفاده خواهد شد. برنامه‌ ریزی برای جراحی به سرعت انجام می‌‌شود و مهمتر از همه اینکه دوران بهبود با سرعت و راحتی بیشتری انجام خواهد شد. گاهی اوقات دندان پزشک پس از کاشت ایمپلنت دندان جلو اجازه می‌‌دهد تا خودش ترمیم شود یا آنکه از یک پانسمان ترمیم کننده خاص استفاده می‌کند و آن را روی بافت اطراف ایمپلنت قرار می‌‌دهد. گاهی اوقات نیز پس از جراحی، ایمپلنت دندانی نصب می‌شود. از هر روشی که استفاده شود شما می‌‌توانید تا زمان آماده شدن اینپلنت دائمی دندان جلو به نصب دندان موقت بپردازید.

 نصب دندان دائمی‌ 

 در صورتی که شما به پروتز موقت نیاز داشته باشید پزشک استفاده از بریج موقت دندان یا فلیپر را پیشنهاد خواهد داد تا در دوران بهبود پس از کاشت ایمپلنت مشکلی برای ایمپلنت ایجاد نشود و بتواند با استخوان اطراف پیوند بخورد. هنگامی‌ که پس از جراحی، ایمپلنت درون فک کاشته شود معمولاً یک دندان موقت است که فقط برای اهداف زیبایی طراحی شده است. شما نمی‌توانید از این دندان برای گاز زدن مواد خوراکی استفاده کنید و تنها کاربرد آن پر کردن جای خالی دندانی است که قرار است بعدا درست شود. پس از آنکه فرایند بهبود به پایان رسید دندان دائمی به ایمپلنت دندانی متصل می‌شود و به خوبی تنظیم می‌گردد و از لحاظ زیبایی و عملکردی کارایی مناسبی داشته باشد.

 آیا کاشت ایمپلنت دندان یک روش بی خطر است؟ 


 بیش از دو دهه است که دانشمندان سراسر جهان استفاده از ایمپلنت دندانی را برای بیماران خود پیشنهاد می‌کنند و از آن به عنوان یک جایگزین مناسب برای دندان‌هایی یاد می‌کنند که از دست رفته اند. کاشت ایمپلنت در همه افراد بی خطر است و در مقایسه با سایر روش‌های زیبایی در علم دندان پزشکی با خطرات کمتری همراه است. ایمپلنت دندانی ظاهری طبیعی دارد و راحت است اما یکی دیگر از دلایل بسیار مهم برای انتخاب ایمپلنت این است که از جنس تیتانیوم ساخته شده است و تیتانیوم یک ماده زیست پذیر است که با استخوان فک به خوبی جوش می‌‌خورد و یک پایه محکم و ثابت را برای دندانی که از بین رفته است به وجود می‌‌آورد. در علم دندان پزشکی جدید کاشت ایمپلنت یکی از روش‌های درمانی بسیار ایمن است که با نتایج قابل پیش بینی همراه است. ایمپلنت یکی از ابزارهای بسیار قوی است که برای جایگزین کردن دندان وجود دارد و جایگزین دندان از دست رفته می‌شود تا ظاهر و عملکردی طبیعی را به وجود بیاورد. به علاوه ایمپلنت دندان تنها روش جایگزین دندان از بین رفته است که باعث تحریک استخوان طبیعی فک می‌شود. شما می‌‌توانید با مراقبت و نگهداری مناسب و کافی طول عمر ایمپلنت را افزایش بدهید و از آن به عنوان یک راه حل دائمی برای دندانی که از بین رفته است استفاده کنید.

 ایمپلنت یا سایر روش‌ها


 از جمله روش‌هایی که برای ایمپلنت دندان وجود دارد می‌توان به دندان مصنوعی اشاره کرد که به آن فلیپر نیز گفته می‌شود و یک راه حل موقت برای دندان از بین رفته می‌باشد یا آنکه می‌توان از بریج استفاده کرد. فیلیپر دندانی به یک عدد دندان مصنوعی گفته می‌شود که به صفحه آکریلیک متصل می‌شود و متحرک است. اگرچه بریج یا فلیپر جای خالی دندان را پر می‌کنند برای گاز دادن مواد غذایی مناسب نیستند زیرا دارای قدرت کافی نمی‌باشند. فیلیپر دندانی می‌تواند به راحتی حرکت کند و یک پروتز بهتر است و می‌توان به طور موقت از آن استفاده کرد تا ایمپلنت دائمی دندان جلو آماده شود. بریج دندان یک انتخاب با ماندگاری بیشتر است اما برای نصب آن باید به شکل دهی دندان‌های اطراف فضای خالی پرداخت. این دندان‌ها باید ابتدا شکل داده شوند تا بدون آنکه درون دهان ظاهری غیرطبیعی را به وجود بیاورند و بیمار احساس کند یک جسم بزرگ درون دهان وجود دارد ظاهری مناسب را به ایجاد کنند. روکش جایگزین جای خالی دندان می‌شود و به طور مستقیم روی لثه قرار می‌‌گیرد. اگر چه بریج از لحاظ زیبایی ظاهری برتری دارد و شما می‌توانید به کمک آن را از دیگر مواد غذایی را گاز بزنید شکل دندان‌هایی که کاملاً قوی و سالم هستند یک اقدام ناخوشایند محسوب می‌‌شود. خارج کردن هرگونه بافت سالم از دندان باعث می‌شود که ریسک بروز عفونت و پوسیدگی در این دندان‌ها در آینده افزایش پیدا کند. ایمپلنت دندان یک گزینه بهتر و مناسب تر است زیرا هیچ گونه مشکلی را برای دندان‌های اطراف ایجاد نمی‌کند و در عوض از آنها محافظت می‌کند و اجازه نمی‌دهد دندان‌ها به سمت جای خالی کنار خود حرکت کنند و به توزیع فشار حاصل از گاز زدن مواد غذایی می‌‌پردازد. پست ایمپلنت از استخوان فک محافظت می‌کند و از تحلیل رفتگی غیرقابل اجتناب استخوان ناشی از خارج کردن ریشه دندان طبیعی جلوگیری خواهد کرد. در نهایت ایمپلنت دندان جلو شبیه دندان واقعی خواهد بود زیرا مانند دندان واقعی از لثه بیرون می‌‌آید و در نتیجه تشخیص اینکه آیا شما از ایمپلنت استفاده می‌کنید یا دندان خود برای دیگران دشوار خواهد بود. حتی گاهی اوقات ظاهر ایمپلنت از ظاهر دندان خود شما بهتر است به ویژه در مواردی که ایمپلنت جایگزین دندان می‌شود که عفونت کرده یا پوسیده است.

 فرق ایمپلنت یا بریج چیست؟

 در سه دهه اخیر روش‌هایی که برای تعویض دندان آسیب دیده ارائه شده است پیشرفت‌های زیادی داشته استـ از دست دادن دندان یا کشیدن آن باعث می‌‌شود که نگرانی‌های جدی در خصوص عفونت دندان به وجود بیاید اما جایگزین کردن جای خالی دندان به خلق لبخند زیبا کمک می‌کند با این حال هنگامی ‌که شما به متخصص دندان و لثه یا دندان پزشک مراجعه می‌‌کنید باید از او بپرسید که کدام روش برای پر کردن جای خالی دندان شما بهتر است و علت پیشنهاد کردن آن روش چیست. در بخش زیر به یک چک لیست اشاره می‌کنیم که به شما کمک می‌کند در خصوص انتخاب بهترین روش برای پر کردن جای خالی دندان خود تصمیم بگیرید. این چک لیست شامل موارد زیر است:

  • آیا می‌خواهید که دوباره دندان‌هایی با ظاهر طبیعی داشته باشید؟
  • آیا می‌خواهید از روشی استفاده کنید که به حفظ استخوان فک شما کمک کند؟
  • آیا می‌خواهید یک سرمایه گذاری بلند مدت را انجام بدهید؟
  • آیا به دنبال یک راه حل معتبر و با ماندگاری بالا برای جبران دندان از دست رفته یا دندانی که کشیده اید هستید؟
  • آیا دوست دارید که به درمان جای خالی دندان خود بپردازید و دیگر نگران دیده شدن آن در هنگام خندیدن و صحبت کردن یا غذا خوردن نباشید؟
  • آیا به دنبال راهی برای پر کردن جای خالی دندان خود هستید که به نگهداری کمتری نیاز دارد؟

 در صورتی که شما یک یا چند مورد از نکات بالا را انتخاب کنید ایمپلنت دندانی بهترین انتخاب برای شما خواهد بود و برخلاف بریج یا دندان مصنوعی، تمام مزایایی که در قسمت بالا به آنها اشاره کردیم را دارد و این مسئله باعث شده که یک راه حل مناسب برای دندان از دست رفته باشد و در هنگام خندیدن ظاهری مناسب را به وجود بیاورد.

 پس از جراحی کاشت ایمپلنت دندان ردیف جلو چه اتفاقی رخ می‌دهد؟


 از آنجا که جراحی کاشت ایمپلنت دندان ردیف جلو با سرعت انجام می‌شود و یک روش غیر تهاجمی است باید بتوانید هر چه سریع تر پس از کاشت ایمپلنت به انجام فعالیت‌های روزمره خود بپردازید و روز بعد هیچ گونه مشکلی نداشته باشید. در صورت احساس هرگونه درد و ناراحتی می‌توانید از قرص مسکن استفاده کنید. تعداد زیادی از افراد پس از کاشت ایمپلنت دندان دچار درد و ناراحتی نمی‌شوند. پزشک نکات مهمی را در خصوص نحوه مراقبت از ایمپلنت در دوران بهبود توضیح خواهد داد و ممکن است استفاده از دهان شویه آنتی میکروبیال را به مدت یک هفته به شما توصیه کند. دندان پزشک همچنین در صورت نیاز به تجویز آنتی بیوتیک می‌‌پردازد. نباید در دوران بهبود هیچ مشکلی برای ایمپلنت پیش بیاید به همین دلیل دندان پزشک نکات مهم مربوط به تغذیه را برای شما توضیح خواهد داد.

 چگونه از ایمپلنت مراقبت کنیم؟


 دقیقا به همان شکلی که از دندان‌های واقعی خود مراقبت می‌‌کنید از ایمپلنت نیز مراقبت نمایید. پس از کاشت ایمپلنت باید بافت اطراف آن را تمیز نگه دارید و هر روز دهان خود را با دقت مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید و برای مسواک زدن باید مسواک تان را با زاویه ۴۵ درجه قرار بدهید تا مسواک بتواند به خوبی به خارج کردن پلاک بین دندان‌ها بپردازد. استفاده از نخ دندان را به هیچ عنوان فراموش نکنید و از تمیز شدن همه سطوح دهان و دندان خود اطمینان حاصل کنید. برای تمیز کردن دندان و لثه خود از نخ دندان مناسب استفاده کنید. در صورتی که شما دچار هرگونه مشکلی شدید قبل از آنکه زمان مراجعه بعدی فرا برسد بهتر است به مطب دندان پزشک مراجعه کنید تا شما را معاینه نموده و در صورت نیاز به درمان، اقدامات لازم را انجام دهد.

 




مقالات مرتبط