طول عمر ایمپلنت: عوامل موثر بر ماندگاری و دوام ایمپلنت دندان

طول عمر ایمپلنت

ایمپلنت دندان مدت‌های طولانی است که وجود دارد. از آنجا که ایمپلنت‌های دندانی دقیقاً مانند دندان‌های طبیعی شما به نظر می‌رسند، می‌توانند اعتماد به نفس و عزت نفس شما را بهبود بخشند. بسیاری از افرادی که به دلیل از دست دادن دندان، فاصله‌هایی بین دندان‌هایشان ایجاد شده است، پس از انجام کاشت دندان می‌توانند با افتخار لبخند بزنند.

جدا از زیبایی ایمپلنت، آن‌ها صحبت کردن و غذا خوردن را برای شما راحت‌تر می‌کنند زیرا دندانپزشک آن‌ها را با پست‌های تیتانیوم در فک شما محکم می‌کند. لازم نیست مانند پروتزهای دندانی نگران شل شدن ایمپلنت خود در زمان نامناسب باشید. از آنجا که ایمپلنت‌ها روی دندان‌های دیگر شما لنگر ندارند، می‌توانند از سلامت دهان و دندان شما پشتیبانی کنند. طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟ طول عمر ایمپلنت دندان تا زمانی است که از آن‌ها به درستی مراقبت کنید. دوام همیشگی ایمپلنت تحت تأثیر عوامل مختلفی است.

طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟ 


ایمپلنت‌های دندانی دارای ماندگاری باورنکردنی هستند که به مواد ساخته شده از آن، تیتانیوم و چگونگی اتصال آن‌ها به استخوان بستگی دارد. تحقیقات بالینی میزان ماندگاری آن‌ها را تا 94٪ در طول 10 سال و 91٪ در 15 سال نشان می‌دهد. این مطالعات منجر به فناوری‌ها و روش‌های جدیدی شده است که به ماندگاری بیشتر ایمپلنت‌های دندانی کمک می‌کند. به عنوان مثال، بیماران مبتلا به دندان قروچه یا پوکی استخوان می‌توانند از تکنیک‌های مختلف کاشت دندان و روش‌های تکمیلی بهره ببرند که بدین ترتیب طیف کاندیدهای ایده‌آل برای کاشت دندان را گسترش می‌دهند.

ماندگاری ایمپلنت به چه عواملی بستگی دارد؟


ماندگاری ایمپلنت به چه عواملی بستگی دارد؟

همانطور که گفته شد، طول عمر ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی از جمله نوع ایمپلنت، محل کاشت آن، سلامت دهان و دندان و عادات شما و همچنین به منظور شما از “کاشت دندان” بستگی دارد. از نظر بسیاری از افراد، ایمپلنت دندان یک سیستم کامل است: فیکسچر، پایه و تاج. دندانپزشک شما به احتمال زیاد آن را جور دیگری تعریف می‌کند.

نوع ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان فیکسچر و پایه است. این قسمت که از جنس آلیاژ تیتانیوم است و ماندگاری بالایی دارد روی استخوان فک شما چسبانده می‌شود. این همان چیزی است که وقتی دندانپزشکان می‌خواهند درباره میزان بالای موفقیت این روش صحبت کنند، به آن اشاره می‌کنند. این جایگزین واقعی دندان، رستوریشن نهایی نیز نامیده می‌شود که به ایمپلنت دندان متصل شده است.

ایمپلنت دندان، اجزای فلزی که از طریق جراحی نصب می‌شوند، چه مدت دوام می‌آورند؟ شواهد نشان می‌دهد: با توجه به میزان بالای موفقیت بالینی این روش در طولانی مدت، مدت زمان ماندگاری آن بالا است.

ایمپلنت دندان انواع و اندازه‌های مختلفی دارد و اینکه کدام یک برای شما مناسب است، موضوعی است که دندانپزشک هنگام مشاوره اولیه درباره آن بحث خواهد کرد. تکنیک‌های به کار رفته به تعداد ایمپلنت دندان و نیاز شما و روش‌های تکمیلی بستگی دارد. ایمپلنت تیتانیوم oseointegrated و مشتقات آن رایج‌ترین نوع ایمپلنت دندان است.

محل کاشت ایمپلنت 

محل کاشت ایمپلنت

تحقیقات نشان داده است که طول عمر ایمپلنت دندان به این بستگی دارد که ایمپلنت در کدام فک قرار می‌گیرد. ایمپلنت‌های دندانی که روی فک فوقانی قرار داده شده‌اند 84٪ موفقیت‌آمیز بوده‌ و در طی 12 سال سالم مانده‌اند. در حالی که ایمپلنت‌های دندانی کاشته شده در فک پایین در طی 12 سال 93 درصد موفقیت داشته‌اند.

برای اینکه یک ایده به شما بدهم، میزان موفقیت 5 ساله برای ایمپلنت در فک پایین بیش از 95 درصد است و این میزان در 15 سال فقط چهار درصد کاهش یافته و به طور متوسط 91 درصد خواهد بود.

نقش سلامتی شما در طول عمر ایمپلنت دندان 

نقش سلامتی شما در طول عمر ایمپلنت دندان

میزان موفقیت ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. قبل از قرار دادن ایمپلنت دندان، دندانپزشک تراکم استخوان فک شما را اندازه می‌گیرد. فک دندان‌های شما را در جای خود نگه می‌دارد و بین آن و ریشه دندان شما رابطه همزیستی وجود دارد.

هر بار که آدامس می‌جوید یا غذا می‌خورید، دندان‌ها به فک فشار وارد می‌کنند و این باعث پارگی بافت می‌شود. این کار باعث تجزیه و تقویت استخوان می‌شود، درست مثل اتفاقی که برای عضله بعد از تمرین می‌افتد، و این بخشی از روند حفظ و تراکم استخوان شما است.

هنگام از دست دادن دندان، تحریک مورد نیاز استخوان فک دیگر وجود ندارد و استخوان به تدریج تراکم خود را از دست می‌دهد. اگر فک شما تراکم خود را از دست داده باشد، همیشه به یک روش تکمیلی مانند پیوند استخوان نیاز ندارید، اما بسته به شدت از دست دادن تراکم استخوان، ممکن است به این روش نیاز داشته باشید.

تراکم استخوان 

یک مطالعه نشان داد که میزان بقای ایمپلنت‌های دندانی می‌تواند تا حد زیادی به تراکم استخوان بستگی داشته باشد. آن‌ها میزان موفقیت ایمپلنت دندان را از نظر چهار کیفیت استخوان آزمایش کردند: نوع I، نوع II، نوع III و نوع IV. نوع 1 متراکم‌ترین و محافظت شده‌ترین است و نوع 4 کمترین تراکم و محافظت را دارد.

این میزان ماندگاری است که در این تحقیق به آن دست یافتند:

  • نوع I: 97.6 درصد
  • نوع II: 96.2 درصد
  • نوع III: 96.5 درصد
  • نوع IV: 88.8 درصد

فناوری‌های جدید کاشت دندان می‌تواند این میزان موفقیت را بهبود بخشند. سطح ایمپلنت دندان از بسیاری جهات قابل درمان است و نحوه درمان آن می‌تواند تفاوت زیادی در طول عمر آن ایجاد کند. از ایمپلنت‌های قابل درمان سطح می‌توان در بیمارانی با تراکم استخوان پایین فک استفاده کرد. دندانپزشک در هنگام مشاوره در مورد موثرترین گزینه‌ها برای نیازهای خاص شما صحبت خواهد کرد.

بهداشت دهان و دندان

طول عمر ایمپلنت دندان به روال بهداشت دهان و دندان شما و میزان دقت شما در رعایت دستورالعمل‌های مراقبت های‌بعدی بستگی دارد. بیماری لثه بر روی بافتی که دندان‌های شما را در جای خود نگه داشته است تأثیر می‌گذارد. بنابراین اگر مراقب بهداشت دهان و دندان خود نباشید و محیطی ایجاد کنید که شرایط را برای مشکلات پریودنتال آماده کند، طول عمر ایمپلنت دندان خود را کوتاه می‌کنید.

در مورد عاداتی مانند فشردن دندان‌ها به یکدیگر چه می‌توان گفت؟

عاداتی مانند دندان قروچه فشردن دندان‌ها به یکدیگر یا دندان قروچه همانطور که می‌توانند بر سلامتی دهان و دندان تاثیر منفی داشته باشند، نقش مهمی نیز در طول عمر ایمپلنت‌های دندانی دارند.

یک مطالعه تحقیقات بالینی را بررسی کرد و دریافت که به طور کلی، بیمارانی که دندان قروچه می‌کنند یا دندان‌های خود را به هم فشار می‌دهند، میزان عدم موفقیت ایمپلنت دندان در آن‌ها بالاتر از کسانی است که این کار را نمی‌کنند. اگرچه در کل تعداد شکست برای هر دو گروه کم بود.

اگر شب‌ها دندان قروچه می‌کنید، نگران نباشید. فقط قبل از اینکه دندانپزشک روش ایمپلنت دندان شما را برنامه‌ریزی کند، این مشکل را به او اطلاع دهید.

به عنوان مثال، معمولاً از یک فیکسچر پهن‌تر برای بستن بهتر استخوان فک استفاده می‌شود. یا دندانپزشک می‌تواند به طور کلی از نوع متفاوتی از فیکسچر استفاده کند. در غیر این صورت، ممکن است یک محافظ شبانه، به ویژه برای دوره پس از عمل کاشت دندان، توصیه شود.

چگونه می‌توان فهمید که آیا ایمپلنت دائمی شما نیاز به بررسی دارد یا خیر؟ 


چگونه می توان فهمید که آیا ایمپلنت دائمی نیاز به بررسی دارد یا خیر؟

دندانپزشک شما در صورت بروز عارضه یا عدم موفقیت در عمل، باید ایمپلنت دندان دائمی شما را معاینه کند. اگرچه این امر غیرمعمول است، اما دانستن اینکه چه زمانی باید یک چکاپ حرفه‌ای انجام دهید، می‌تواند خیال شما را راحت کند.

عوارض

اگرچه عوارض نادر هستند و به راحتی برطرف می‌شوند، اما هنوز هم ممکن است اتفاق بیفتند. عوارض کاشت دندان، حتی با موفقیت بالا، شامل موارد زیر است:

  • عفونت در اطراف ناحیه ایمپلنت، شل شدن یا افتادن ایمپلنت.
  • آسیب به بافت یا عصب باعث بی‌حسی، درد یا سوزن سوزن شدن لثه، چانه، لب‌ها یا دندان‌های طبیعی شما می‌شود.
  • فشار بر روی ناحیه کاشت شما که می‌تواند باعث افتادن یا خرابی ایمپلنت شود.
  • اگر ایمپلنت‌ها در فک بالا قرار بگیرند، احتمال بروز مشکلاتی در سینوس به دلیل برخورد ایمپلنت به حفره‌های سینوس وجود دارد.
  • پری ایمپلنتیت، مشکلی است که  در طی آن استخوان و لثه اطراف ایمپلنت شما به دلیل عفونت باکتریایی یا نیروهای بایتینگ بیش از حد ملتهب می‌شود. این مشکل در صورت عدم درمان باعث از بین رفتن ایمپلنت می‌شود.

مهم است که پس از کشت ایمپلنت، مراقبت‌های معمول نگهداری را در خانه خود دنبال کنید و برای جلوگیری از این مشکلات به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید.

در طی مراحل کاشت دندان، دندانپزشک بافت‌های سخت و نرم اطراف را معاینه می‌کند و با استفاده از ابزارهای ویژه رسوبات سخت و کلسیفیه شده‌ای را که در اطراف ایمپلنت شما جمع می‌شود، از بین می‌برد. در صورت لزوم ممکن است وضعیت بایتینگ شما را تنظیم کنند تا از گازگرفتن شدید که می‌تواند روی ایمپلنت شما تأثیر منفی بگذارد، جلوگیری کند.

از آنجا که استخوان باید محکم در اطراف ایمپلنت بهبود یابد، ممکن است چندین ماه طول بکشد تا کل روند بهبودی جراحی ایمپلنت شما بهبود یابد. اگر به عفونت در ریشه دندان مبتلا باشید یا به عمل پیوند استخوان نیاز داشته باشید، زمان بهبودی می‌تواند طولانی‌تر نیز باشد.

عدم موفقیت ایمپلنت دندان 

اگرچه ایمپلنت معمولاً از فلز تیتانیوم ساخته می‌شود، اما باز هم احتمال شکستن یا خم شدن آن وجود دارد. امروزه با  پیشرفت‌های چشمگیر در مواد و طرح‌های ایمپلنت، دیگر این اتفاق نمی‌افتد. اگر ایمپلنت شما در معرض نیروهای خارجی بیش از حد قرار داشته باشند، مانند دندان قروچه یا ضربه به صورت، می‌تواند بشکند یا ترک بخورد.

در بیشتر موارد، اگر ایمپلنت دندان شما بیفتد، می‌توانید آن را نگه دارید به شرطی که سریع به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

دندانپزشک شما می‌تواند بافت لثه و استخوان اطراف ایمپلنت را جمع کند. به طور کلی، ایمپلنت باید برداشته شود تا ناحیه بهبود یابد. سپس، هنگامی که دندانپزشک تشخیص داد که ناحیه دوباره برای کاشت مناسب است، می‌تواند اقدام برای ایمپلنت جدید اقدام کند. شما ممکن است به پیوند استخوان نیاز داشته باشید زیرا می‌تواند به عنوان پایه عمل ‌کند و میزان موفقیت ایمپلنت را بهبود ‌بخشد.

اگر ایمپلنت دوباره بیفتد، می‌تواند نشانه‌ای از آلرژی باشد یا اینکه تراکم استخوان شما برای ایمپلنت کافی نیست. اما این اتفاق بسیار نادر است.

فهرست مطالب
اسکرول به بالا
تماس با کلینیک