زردی و تغییر رنگ دندان ها:رفع و درمان،علت ها

دندان‌های زرد لزوماً دندان‌های ناسالمی نیستند و لبخند شما را تحت تاثیر قرار می‌دهند. به خاطر همین موضوع درخواست‌های بسیار زیادی برای درمان‌های زیبایی دندان که باعث سفید و روشن شدن لبخند می‌شوند، وجود دارد.

تغییر رنگ ناشی از رژیم غذایی و تغییر رنگی که تنها بصورت سطحی است را می‌توان با رعایت بهداشت مناسب دهان و دندان یا روش‌های سفید کننده‌ی دندان‌ها برطرف کرد. تغییر رنگ‌های شدید ممکن است نیاز به پر کردن دندان، لامینت یا روکش داشته باشند.

تغییر رنگ دندان می‌تواند باعث خجالت باشد و مانع از نشان دادن لبخند به دیگران شود. خوشبختانه تغییر رنگ دندان هم قابل پیشگیری است و هم از طریق روش‌های زیبایی مختلف مانند سفید کردن دندان‌ها قابل درمان می‌باشد. متخصصین ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر یگانه از محلول سفید کننده‌ی دندان با PH خنثی استفاده می‌کنند بطوری که آسیبی به مینای دندان‌ها نمی‌رسد. همچنین می‌توانند از باندینگ دندان استفاده کنند که شامل استفاده از رزین همرنگ دندان جهت پوشاندن نقص‌های کوچک در دندان‌ها مانند بلورهای سفید می‌باشد.

اگر تمایل به دریافت اطلاعات بیشتر در مورد گزینه‌های مختلف دندانپزشکی زیبایی موجود در کلینیک دندانپزشکی دکتر یگانه دارید و یا به دنبال توصیه‌هایی در مورد سفید کردن دندان‌های خود هستید از طریق شماره 0212239236502144155090 با ما تماس بگیرید تا یک وقت مشاوره با متخصصین ما در این کلینیک برای شما ترتیب داده شود.

دلایل زردی دندان


چندین دلیل برای زرد شدن دندان ها وجود دارد که عبارتند از:

بهداشت ضعیف دندان

مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ناکافی جهت از بین بردن پلاک‌ها و مواد لکه‌زا مانند قهوه و دخانیات می‌توانند باعث تغییر رنگ دندان‌ها شوند.

جرم دندان

پلاک یک غشای چسبنده از باکتری‌هایی است که بطور طبیعی بر روی دندان‌های ما ایجاد می‌شود. در صورتی که به آنها بی‌توجهی شود سخت شده و به جرم یا رسوبات زرد رنگی تبدیل می‌شوند که باید توسط دندانپزشک از بین بروند. سیم‌کشی دندان‌ها می‌تواند مسواک زدن و از بین بردن پلاک‌ها را دشوار کند و در نتیجه موجب تغییر رنگ دندان گردد.

سن

متاسفانه دندان‌ها با افزایش سن بیشتر مستعد زرد شدن دندان هستند. این امر به دلیل نازک شدن مینای دندان است که باعث می‌شود عاج زرد رنگ زیر دندان آشکار شود. مینای دندان بطور طبیعی با افزایش سن نازک می‌شود اما مصرف غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی می‌تواند موجب فرسایش مینای دندان شده و به تسریع این فرایند کمک کند.

غذاها و نوشیدنی‌ها

تأثیر رژیم غذایی بر دندان‌ها به گونه‌ای است که مصرف تنقلات اسیدی می‌تواند به زردی دندانها منجر شود. همچنین، باید در مصرف غذاها و نوشیدنی‌ها با رنگ تیره که می‌توانند به طور مستقیم دندان‌ها را لک کنند، محتاط باشید. از جمله این موارد می‌توان به قهوه، چای، نوشابه، شراب و برخی از میوه‌ها و سبزیجات اشاره کرد.

سیگار کشیدن

یکی از معایب متعدد سیگار کشیدن این است که می‌تواند به سرعت موجب زرد و در نهایت قهوه‌ای شدن دندان‌ها شود. این امر ناشی از قطران و تیکوتین سیگار است که بر روی دندان‌ها جمع می‌شوند. با اینکه دندان‌های لک شده در اثر سیگار کشیدن قابل سفید شدن هستند، اما در صورت عدم ترک این عادت نتایج درمان ماندگاری زیادی ندارند.

ژنتیک

رنگ مینای دندان نشانه‌ای از اینکه تا چه حد از دندان‌های خود مراقبت می‌کنید نمی‌باشد؛ مانند رنگ طبیعی موها یا پوست که در اثر ژنتیک می‌باشد. همچنین برخی شرایط ژنتیکی مانند نقص در ساخت دندان می‌توانند باعث تغییر رنگ چشمگیرتر شوند.

دارو

برخی از داروها و آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند موجب تغییر رنگ دندان‌ها شوند. آنتی‌بیوتیک تتراسایکلین در صورتی که توسط کودکانی که دندان‌های آنها در حال رشد است مصرف شود می‌تواند دندان‌ها را زرد کند؛ در حالی که مینوسیکلین که یکی از مشتقان تتراسایکلین است می‌تواند دندان‌های دائمی را لک کند. برخی از دهان‌شویه‌هایی که برای درمان التهاب لثه طراحی شده‌اند نیز می‌توانند موجب زردی دندان‌ها شوند.

بیماری

تأثیر برخی بیماری‌ها بر فرآیند شکل‌گیری مینا و عاج دندان می‌تواند منجر به تغییر رنگ دندان‌ها گردد. همچنین، درمان بعضی بیماری‌ها نیز ممکن است بر رنگ دندان‌ها تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، درمان‌های پرتودرمانی سر و گردن و شیمی‌درمانی ممکن است باعث تغییر رنگ دندان‌ها شوند. از طرفی، برخی عفونت‌ها در زنان باردار نیز می‌توانند با تأثیر بر رشد مینای دندان، به تغییر رنگ دندان‌های کودکان منجر شوند.

دندان از بین رفته (مرده)

دندان‌ها معمولاً در اثر پوسیدگی یا یک سانحه از بین می‌روند. دندان‌های دائمی در واقع می‌توانند بدون وجود مغز نیز دوام داشته باشند اما دندانپزشک باید برای جدا کردن هر گونه بافت پوسیده عصب‌کشی انجام دهد. دندان‌های مرده معمولاً در اثر مرگ سلول‌های خونی تغییر رنگ می‌دهند.

مواد دندانپزشکی

برخی از مواد مورد استفاده در دندانپزشکی مانند ترمیم آمالگام، بخصوص مواد حاوی سولفید نقره می‌توانند رنگ خاکستری و تیره به دندان‌ها بدهند.

محیط اطراف

فلوراید بیش از حد در منابع محیطی (بالا بودن طبیعی فلوراید در آب) یا استفاده‌ی مفرط (فلوراید تراپی، دهان‌شویه‌ها، خمیردندان و مکمل‌های فلوراید) می‌تواند موجب تغییر رنگ دندان‌ها شود.

ضربه

برای مثال آسیب ناشی از افتادن می‌تواند در شکل‌گیری مینای دندان در کودکان خردسال که دندان‌های آنها همچنان در حال رشد است اختلال ایجاد کند. ضربه می‌تواند باعث تغییر رنگ دندان‌های دائمی نیز بشود.

[alert type=”custom” close=”false” icon=”fa fa-hand-o-left” color=”#000000″ background_color=”#90c5c4″]

به منظور دستیابی به نتایج بهتر و کمک به شما ما ابتدا وضعیت دندان‌هایتان را بررسی کرده و دلیل مشکل را تعیین می‌کنیم. در صورتی که این حالت ناشی از مشکلات جدی دندانی مانند بیماری لثه باشد، ابتدا باید این مشکلات حل شوند. این امر تضمین‌کننده‌ی دستیابی به نتایج طولانی مدت پس از بازیابی ظاهر زیبای دندان‌ها خواهد بود. اگر تشخیص داده شود که این مشکل فقط از لحاظ زیبایی است، احتمالاً روش‌های سفید کردن دندان‌ها، باندینگ یا لمینت سرامیکی پیشنهاد می‌شوند.[/alert]

درمان زردی دندان


روش‌های رفع زردی دندان می‌توانند بسته به دلیل تغییر رنگ دندان‌ها متغیر باشند و عبارتند از:

بهداشت مناسب دهان و دندان

خوشبختانه عادات بهداشتی زیادی وجود دارند که می‌توان برای پیشگیری از زردی دندان‌ها اتخاذ کرد. استفاده از تکنیک‌های مناسب مسواک زدن و نخ دندان کشیدن و پرهیز از غذاها و نوشیدنی‌هایی که موجب لک می‌شوند یا شستن دهان بلافاصله پس از مصرف آنها می‌تواند به کاهش و پیشگیری از تغییر رنگ دندان‌ها کمک کند.

عوامل سفیدکننده‌ی دندان‌ها

نزد یک متخصص دندانپزشکی که از روش‌ها و محصولات حرفه‌ای سفید کردن دندان استفاده می‌کند، مراجعه نمایید. سفید کردن دندان‌ها، اگر توسط یک متخصص دندانپزشکی اجرا شود، راه حلی ایمن و مؤثر برای کاهش زردی دندان‌ها محسوب می‌شود. اغلب این روش نتایج قابل توجهی را به ارمغان می‌آورد، اگرچه برخی از دندان‌ها ممکن است به این درمان مقاوم باشند. به طور کلی، دندان‌هایی که به سمت زردی متمایل هستند نسبت به دندان‌هایی که به خاکستری یا آبی متمایل هستند، بهتر به این درمان واکنش نشان می‌دهند. ترمیم‌هایی مانند روکش، لامینت، و مواد پرکننده، تغییر رنگ دندان‌ها را نمی‌دهند و ممکن است نیاز به تعویض آنها پس از یک دوره سفید کردن دندان‌ها باشد.

روش باندینگ دندان

باندینگ دندان روشی است که در آن از مواد همرنگ دندان بر روی دندان‌ها استفاده شده و با استفاده از یک نور مخصوص سخت می‌شوند. نور در نهایت باعث چسبیدن این مواد به دندان‌ها شده و موجب بهبود طرح لبخند فرد از جمله اصلاح زردی دندان‌ها می‌گردد.

لامینت دندان

لامینت دندان، پوسته‌های سرامیکی سفارشی همرنگ دندان‌ها هستند که جهت پوشش سطوح جلویی دندان‌ها به منظور اصلاح لبخند، به ویژه دندان‌های زده طراحی شده‌اند. این روش سریعترین راه برای بهبود و زیبایی لبخند، به ویژه برای افرادی که به دنبال داشتن یک لبخند جذاب و زیبا هستند، محسوب می‌شود.

بلیچینگ داخلی

دندان‌هایی که در اثر عفونت تغییر رنگ داده باشند به روش‌های معمول سفید کردن دندان‌ها که تنها بر قسمت بیرونی مینای دندان تاثیر می‌گذارند واکنشی نشان نمی‌دهند. در این موارد، ممکن است بلیچینگ داخلی یک راه حل باشد. این روش شامل سفید کردن کل دندان‌ها از داخل و پس از عصب‌کشی می‌باشد. تطابق دقیق رنگ آن با دندان‌های دیگر می‌تواند دشوار باشد اما بلیچینگ دندان اغلب یک جایگزین مناسب برای روش‌های تهاجمی‌تر مانند لامینت است.

پیشگیری


با ایجاد چند تغییر ساده در شیوه زندگی خود می‌توانید از تغییر رنگ دندان‌ها جلوگیری کنید. برای مثال، اگر به مقدار زیاد قهوه می‌خورید یا سیگار می‌کشید، سعی کنید استفاده از آنها را کاهش دهید یا بطور کامل ترک کنید. همچنین بهداشت دهان و دندان خود را با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بطور منظم و مراجعه به دندانپزشک در هر شش ماه یک بار جهت تمیز کردن حرفه‌ای دندان‌ها، بهبود بخشید.

اگر دندان‌های شما بدون توضیح خاصی رنگ غیر طبیعی داشته باشد، این رنگ با وجود رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان ماندگار خواهد بود و در صورتی که علائم دیگری نیز وجود دارند یک وقت مشاوره با متخصصین ما رزرو نمایید.

فهرست مطالب
اسکرول به بالا
تماس با کلینیک