پس از کاشت ایمپلنت دندان:نحوه مراقبت ها،کنترل درد و تغذیه مناسب

شما ممکن است به دلایل بسیاری دندان‌های خود را از دست بدهید، اما دلیلی وجود ندارد که بدون دندان‌ به زندگی خود ادامه دهید، زیرا روشی به ‌نام ایمپلنت دندان وجود دارد که می‌تواند به طور کاملاً بی‌خطر جایگزین تعدادی از دندان‌های از دست رفته و یا در صورت نیاز، تمام دندان‌های شما شود. هر چند ایمپلنت یک درمان دائمی برای رفع بی‌دندانی است، اما مراقبت بعد از ایمپلنت دندان‌، از جمله رعایت بهداشت و تغذیه مناسب، تأثیر زیادی در ماندگاری و طول عمر آن دارد.

اگر قصد استفاده از ایمپلنت‌های دندانی را دارید، ممکن است نگران نحوه مراقبت و بهداشت آن بوده و مهم‌تر از آن نمی‌خواهید ترمیم دندان‌های شما با مراحل بازسازی و نگهداری مداوم و ناخوشایند همراه باشد. خوشبختانه، مراقبت از ایمپلنت دندان ساده است و شما می‌توانید از ایمپلنت دندان خود درست مانند دندان‌های طبیعی‌تان مراقبت کنید. با این حال باید بلافاصله پس از جراحی ایمپلنت اقدامات احتیاطی را رعایت کنید. متخصصین ما در کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر یگانه می‌توانند شما را در خصوص مراقبت‌های مناسب بعد از جراحی ایمپلنت راهنمایی کنند. ایمپلنت دندان در صورت نگهداری طولانی مدت می‌تواند تا پایان عمر دوام یابد، در حالی که ماندگاری سایر روش‌های ‌ترمیم دندان نهایتاً می‌تواند یک دهه یا بیشتر باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نوع ایمپلنت، هزینه و مراقبت از آن می‌توانید از طریق شماره‌های 0212239236502188516675 –02144155090 با ما تماس بگیرید.

ایمپلنت دندان چیست؟


ایمپلنت دندان شامل یک پیچ تیتانیومی (درجه پزشکی) است که به عنوان جایگزین برای ریشه دندان از دست رفته، در داخل استخوان فک کاشته می‌شود. ایمپلنت دندان به طور طبیعی به استخوان جوش می‌خورد. ایمپلنت بسته به شرایط می‌تواند برای کل دندان‌های بالا و پایین نیز مورد استفاده قرار گیرد. ایمپلنت دندان دائمی است و بر بسیاری از چالش‌هایی که روش‌های موقت ترمیم دندان با آن مواجه است، غلبه می‌کند.

بهبودی پس از کاشت ایمپلنت دندان


بدن شما با افراد دیگر متفاوت است، بنابراین قابلیت بهبودی و التیام بدن شما نیز منحصر به فرد است. غیر از این موضوع، به طور کلی روند بهبودی طبیعی پس از مراحل ایمپلنت دندان چنین است:

  • روز اول تا دوم: به طور کلی روز جراحی و روز بعد از آن نسبت به روزهای دیگر ناراحت کننده‌تر بوده و معمولاً مقداری تورم وجود دارد. در این مدت باید از حرکاتی که با کشیدگی بافت جراحی شده همراه است، مانند باز کردن بیش از حد دهان و یا خندیدن اجتناب کنید. همچنین از فشردن بافت لثه جراحی شده خودداری کنید، زیرا این کار جریان خون کافی به لثه را که التیام و درمان را تسریع می‌کند، قطع کرده و مختل می‌سازد.
  • روز سوم: در روز سوم، شما باید درد کمتری داشته باشید، اگر چه ناحیه جراحی هنوز هم تا حدودی متورم است، اما احتمالاً می‌توانید خوردن غذای بیشتری را آغاز کنید. سعی کنید غذا را با طرف دیگر فک خود بجوید. ناحیه جراحی شده و یا بافت حساس لثه در اطراف گرافت یا ایمپلنت را دستکاری نکنید. از انجام حرکاتی که سبب کشیده شدن این بافت می‌شود، مانند باز کردن بیش از حد دهان و یا خندیدن خودداری کنید. از وارد کردن فشار بر بافت لثه پرهیز کنید، زیرا سبب قطع جریان خون کافی به محل جراحی و به تأخیر افتادن التیام آن می‌شود. مراحل دوره بهبودی پس از عمل، باید تدریجی بوده و پیشرفت مداوم و مستمر داشته باشد. در صورت عدم مشاهده بهبود مستمر در ناحیه جراحی شده، لطفاً با کلینیک ما تماس بگیرید.

اگر جراح یک اباتمنت (مکانیسم اتصال) را در دهان شما قرار دهد، از پایه ایمپلنت برای جویدن استفاده نکنید. همچنین در صورتی که گاز پانسمان در دهان شما قرار داده شد، باید قبل از خواب آن را از دهان خود خارج کنید.

مراقبت پس از جراحی ایمپلنت دندان


بعد از جراحی مقداری عوارض جانبی موقت از جمله تورم و حساسیت را تجربه خواهید کرد، بنابراین رعایت مراقبت های بعد از کاشت دندان ضروری است. برای به حداقل رساندن این عوارض باید به مدت یک یا دو روز غذاهای نرم بخورید. اگر چه در طی بهبودی می‌توانید غذاهای بیشتری را به رژیم خود اضافه کنید، اما به مدت چند هفته باید از غذاهای بسیار سفت و یا خشک پرهیز کنید. همچنین ممکن است در طول چند روز اول بعد از جراحی، دندان‌های شما مقداری حساسیت به سرما و گرما داشته باشد.

خونریزی

عموماً پس از جراحی، ممکن است مقدار اندکی خونریزی رخ دهد. می‌توانید با اعمال فشار ملایم در آن ناحیه، این خونریزی را مدیریت کنید. در صورتی که در 30 دقیقه اول پس از جراحی خونریزی مشاهده شود، می‌توانید یک لایه دیگر از گاز پانسمان را روی آن قرار دهید. همچنین، ممکن است در یک یا دو روز پس از جراحی، مقداری خونابه نیز وجود داشته باشد. اگر ایمپلنت دندان در فک بالا قرار گرفته باشد، ممکن است در چند روز اول پس از جراحی، خون‌ریزی از بینی (خون دماغ) را تجربه کنید.

تورم

تورم یک اتفاق عادی پس از عمل جراحی است. برای به حداقل رساندن تورم می‌توانید یک کیسه یخ و یا یک کیسه پلاستیکی و یا حوله پر از یخ را بر روی گونه خود قرار دهید. تا آنجا که ممکن است در 48 ساعت اول بعد از عمل، به طور مداوم از کیسه یخ استفاده کنید.

درد

پس از برطرف شدن احساس بی‌حسی موضعی، مناسب است فوراً با مصرف داروهای ضد درد آغاز نمایید. برای درد متوسط، هر 3-4 ساعت 1 یا 2 قرص استامینوفن یا استامینوفن بسیار قوی را مصرف نمایید. ایبوپروفن (ادویل یا موترین) نیز به عنوان جایگزین می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. ممکن است در هنگام درد هر 3-4 ساعت به 2-3 قرص ایبوپروفن نیاز پیدا کنید. برای درد شدید، حتماً داروی تجویز شده را به تناسب با دستورالعمل پزشک مصرف نمایید. در صورت وجود حساسیت به هر یک از داروهای مذکور، از مصرف آن‌ها پرهیز نمایید.

نکات بهداشتی پس از جراحی ایمپلنت


بلافاصله پس از جراحی ایمپلنت، اقدامات احتیاطی اضافی برای جلوگیری از عفونت و تسریع درمان باید انجام شود. درحالی که لثه‌های شما ممکن است کمی دردناک باشند، اهمیت دارد که دندان‌ها و منطقه اطراف پیچ ایمپلنت را با مسواک تمیز کرده و به دندان‌ها مراقبت نمایید. برای این کار از یک مسواک نرم استفاده کرده و با ضربات ملایم، مسواک را در ناحیه جراحی حرکت دهید تا از باز شدن برش جراحی جلوگیری کنید. دندانپزشک شما ممکن است یک دهان‌شویه ویژه را توصیه کند تا به از بین بردن باکتری‌ها در دهان کمک کند. همچنین، مهم است که چند بار در روز دهان خود را با آب نمک گرم بشویید.

مراقبت همیشگی از ایمپلنت‌های دندانی


هنگامی که لثه‌های شما به طور کامل بهبود یافت، باید از ایمپلنت دندان درست مثل دندان‌های طبیعی خود مراقبت کنید. شما باید دندان‌های خود را حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و حداقل یک بار نخ دندان بکشید. مسواک مخصوص و نخ دندان می‌تواند به تمیز شدن کناره‌های دور از دسترس ایمپلنت دندان به شما کمک کند.

شما همچنین باید معاینات منظم دندانپزشکی و برنامه شستشو و تمیز کردن روزانه دندان‌های خود را پس از کاشت دندان انجام دهید. اگر چه ایمپلنت دندان در معرض پوسیدگی و یا تغییر رنگ قرار ندارد، اما دندان‌های اطراف آن ‌می‌تواند دچار پوسیدگی گردد. حتی اگر از ایمپلنت برای کل دندان‌های خود (دندان مصنوعی) استفاده می‌کنید، با رعایت بهداشت مناسب می‌توانید از بیماری‎‌های لثه جلوگیری کنید. این بیماری می‌تواند سبب تحلیل لثه و تحلیل استخوان شود و نهایتاً از ثبات ایمپلنت‌های دندانی شما بکاهد. با مراقبت و بهداشت مناسب ایمپلنت دندان شما می‌تواند مادام‌العمر باشد.

فهرست مطالب
اسکرول به بالا
تماس با کلینیک