بریسهای فلزی رایجترین نوع در بین تمامی انواع بریسها هستند که مدلهای امروزی آنها خیلی راحتتر از همه مدلهای قدیمیتر شدهاند. بریسهای فلزی که از جنس استیل ضد زنگ مرغوب ساخته شدهاند، همراه با براکتها و سیمهای فلزی که به آنها متصل میشوند دندانهای شما را صاف و مرتب میکنند. شما با استفاده از بریسهای فلزی این امکان را خواهید داشت که از کشهای رنگی (لاستیکی) به انتخاب خودتان برای آنها استفاده کنید تا طرح لبخند شما زیباتر و خاصتر باشد.
بریسهای فلزی رایجترین نوع براکتهایی هستند که ما در کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر یگانه از آنها استفاده میکنیم. این بریسها از جنس استیل ضد زنگ با کیفیت بسیار بالا ساخته شدهاند و از آنها میتوان برای درمان تقریباً تمامی انواع ناهنجاریهای دندانها استفاده کرد. در گذشته بریسهای فلزی اندازه خیلی بزرگتری داشتند و بیمار در هنگام استفاده از آنها احساس راحتی نداشت. اما با پیشرفتهایی که در زمینه فناوریهای ساخت این بریسها به دست آمده است، بریسهای امروزی بسیار کوچکتر، راحتتر، زیباتر و کارآمدتر شدهاند. با این وجود در صورتی که میزان نامرتبی و بههمریختگی دندانها کم باشد و بیمار تمایل به استفاده از روشهای ارتودنسی نامرئی داشته باشد، متخصصین ما از براکتهای سرامیکی یا ارتودنسی نامرئی برای درمان مشکلات بینظمی دندانها استفاده خواهند کرد.
شما میتوانید از طریق شمارههای 02122392365–02144155090 با ما تماس حاصل فرمایید تا پی ببرید که ارتودنسی فلزی چگونه به شما کمک میکند که تا پایان عمر از داشتن لبخندی زیبا و راحت لذت ببرید.
فهرست
چرا باید ارتودنسی فلزی را انتخاب کنید؟
اگر دوست دارید که یک طرح لبخند بیعیب و نقص داشته باشید و هزینه آن نیز برایتان اهمیت دارد، بریسهای فلزی گزینهای مناسب برای شما خواهد بود. به علت نتایج سریعی که از درمان ارتودنسی با بریسهای فلزی به دست میآید، متخصصین ارتودنسی برای اغلب مراجعین خود از همین نوع بریس استفاده میکنند. ارتودنسی فلزی از طریق فشار ملایم و پیوستهای که به دور دندانها وارد میکنند، آنها را به طرف جای سالم و درست خود حرکت میدهند. این شیوه مرتب کردن دندانها معمولاً کارآیی بیشتری نسبت به الاینرهای شفاف دارد. علاوه بر آن، بریسهای فلزی به عنوان ارزانترین گزینه در بین تمامی انواع بریسها شناخته میشوند. از این روش ارتودنسی شناخته شده و بسیار کارآمد، میتوان برای اصلاح انواع مختلف مشکلات دندانها از جمله در موارد زیر استفاده کرد:
- دندانهای کج
- همردیف نبودن دندانهای ردیف بالا و پایین یا مال اوکلوژن
- جلو بودن فک بالا (اوربایت)
- جلو بودن فک پایین (آندربایت)
- کراس بایت
انواع ارتودنسی فلزی
بریسهای فلزی
در ساختار بریسهای فلزی معمول از براکتهای فلزی استاندارد استفاده میشود. بریسهای فلزی معمول، به عنوان یکی از رایجترین انواع بریس، در طول سالها توسعه یافتهاند و حالت بسیار زیباتر، براقتر، و راحتتری بهدست آوردهاند. از بریسهای فلزی همچنین میتوان برای استفاده از کشهای رنگی بهره گرفت، که این امکان را به شما میدهد تا یک ارتودنسی با طراحی زیبا، پر رنگ و منحصر به فرد داشته باشید.
بریسهای دارای کشهای رنگی
شما میتوانید طرح مورد نظر خودتان را با استفاده از کشهای حلقهای رنگی بر روی ارتودنسی فلزی استفاده کنید و با این طرحهای جذابی که به دلخواه خودتان انتخاب میکنید، با روحیه بالاتری در ترکیب تیم ورزشی خود یا در یک مهمانی یا مناسبت خاص شرکت کنید. ضمن آنکه شما میتوانید در هر جلسهای که به متخصص ارتودنسی مراجعه میکنید، رنگ این کشها را هم عوض کنید.
بریسهای خود تنظیم (دیمون)
بریسهای خود تنظیم یا سلف لیگیت از جنس همان بریسهای ساخته شدهاند. اما بریسهای دیمون بدون نیاز به استفاده از کشهای لاستیکی طراحی شدهاند، بنابراین تعداد مراجعات شما به متخصص ارتودنسی در طول دوره درمان کاهش مییابد و علاوه بر آن، نیروی اصطکاک کمتری بر روی دندانهایتان وارد میشود. بریسهای دیمون همراه با انواع مختلف براکتها از جمله براکتهای فلزی، سرامیکی یا شفاف عرضه میشوند. این بریسها در اندازههای مشابه با بریسهای فلزی طراحی شدهاند، اما با استفاده از یک گیره مخصوص به جای کشهای لاستیکی، دندانها را به جای درست خود هدایت میکنند. همچنین، این گیره میزان فشاری که بر روی دندانها وارد میشود را کاهش میدهد. بریسهای خود تنظیم به مراجعات کمتری به متخصص ارتودنسی نیاز دارند، زیرا کشهای لاستیکی که باید مرتباً عوض شوند، در ساختار این بریسها وجود ندارد.
مراقبت از بریسهای فلزی
در صورتی که شما از ارتودنسی فلزی استفاده میکنید باید در مورد غذاهایی که میخورید کمی بیشتر مراقب باشید. در واقع تغذیه صحیح، بخشی از برنامه مراقبت از بریسهای شما میباشد. سعی کنید از خوردن گوشت، سبزیجات خام و هر نوع غذایی که جویدن آن سخت است، خودداری کنید. همچنین از خوردن خوراکیهای جویدنی مثل نان شیرینی، کارامل و شیره و نیز غذاهای ترد مثل چیپس و ذرت بو داده و آبنباتهای سخت و آجیل اجتناب کنید. از گاز زدن به سیب، هویج و سایر میوهها نیز خودداری کنید.
ممکن است شما سوزش و جراحتهای مختصری را در دهان و دندانهای خود احساس کنید که با شستشوی دهانتان با کمی آب نمک ولرم میتوانید آن را تسکین بدهید. همچنین میتوانید کمی موم (واکس) روی بریسها بگذارید تا تحریک و حساسیت دندانها کمتر شود. سعی کنید کمی نرم کننده لب (بالم) هم روی لبهایتان بمالید تا از خشک شدن آنها جلوگیری کند. دندانپزشک شما در صورت نیاز یک داروی مسکن نیز برایتان تجویز خواهد کرد.
کشیدن نخ دندان، باید جزئی از برنامه هر روزه شما برای مراقبت از بریسهایتان باشد. این کار ممکن است در اوایل کمی برای شما سخت باشد، اما اگر کمی حوصله به خرج بدهید و برای انجام دادن صحیح این کار کم وقت بگذارید، کم کم برایتان ساده خواهد شد. برای مسواک زدن دندانهایتان از یک مسواک مخصوص برای ارتودنسی فلزی مانند مسواک پروکسی (Proxy) استفاده کنید. این مسواک میتواند ذرات غذای باقیمانده در بین بریس و دندانها را تمیز کند. دقت کنید که اطراف براکتهای فلزی را باید خیلی خوب مسواک بزنید. همچنین باید بلافاصله بعد از صرف هر وعده غذایی، حتماً دندانهایتان را مسواک بزنید. سعی کنید شبها قبل از خواب که وقت بیشتری برای مسواک زدن دارید، دندانهایتان را با دقت و به طور کامل تمیز کنید.
طول دوره درمان ارتودنسی
زمانبندی در درمان ارتودنسی نقش مهمی دارد. مدت زمان درمان به نکات زیر بستگی دارد:
- شدت مشکلات دهان و دندان
- مقدار فضای موجود در دهان برای جابجایی دندانها
- مقدار فاصلهای که دندانها باید جا به جا شوند
- سلامت کلی دندانها، لثه ها و استخوانهای حمایت کننده از دندانها
- میزان پایبندی فرد به رعایت دستورات و توصیههای دندانپزشک خود
به طور میانگین میتوان گفت از وقتی که بریسها در دهان شما گذاشته میشود، باید به مدت یک تا سه سال در جای خود باقی بمانند. بعد از برداشتن آنها هم باید به مدت شش ماه به طور منظم از ریتینر استفاده کنید. البته طول مدتی که باید از ریتینر استفاده شود در افراد مختلف با هم فرق دارد.
هزینه ارتودنسی فلزی
هنگامی که شما متوجه میشوید که کودکتان به درمان ارتودنسی نیاز دارد، یکی از اولین نکاتی که از ذهن شما میگذرد، هزینه آن است. احتمالاً شما فوراً به این فکر میکنید که چقدر باید برای این کار هزینه کنید، قیمت بریسها با بیمه چقدر میشود و آیا اصلاً بیمه درمانی شما هزینههای ارتودنسی را تحت پوشش قرار میدهدیا خیر. در اینجا به بعضی از این پرسشهای شما پاسخ داده شده است. هزینههای ارتودنسی به محل زندگی شما (ارتودنسی در نواحی روستایی یا شهرستانهای کوچک اغلب هزینه کمتری در مقایسه با شهرهای بزرگ دارد) و احتمالاً به نظر خود متخصص ارتودنسی بستگی دارد.
آیا بیمههای درمانی یا بیمه دندانپزشکی، هزینههای ارتودنسی را پوشش میدهند؟
اگر بیمه درمانی یا بیمه دندانپزشکی دارید، بهتر است این مسئله را از شرکت بیمه خود استعلام کنید. اکثر بیمههای درمانی هزینه ارتودنسی برای افراد بالاتر از 18 سال را تحت پوشش قرار نمیدهند؛ اما برخی از آنها هزینه ارتودنسی کودکان زیر 18 سال را جزء تعهدات خود میدانند. در صورتی که هزینههای ارتودنسی به عنوان بخشی از تعهدات اصلی بیمه درمانی یا بیمه دندانپزشکی شما محسوب نشده باشد، میتوانید از بیمه تکمیلی ارتودنسی نیز بهره مند شوید.