استفاده از لیزر در زمینه دندانپزشکی به عنوان یک روش دقیق و مؤثر شناخته میشود. قابلیت لیزر در بهبود عملهای دندانپزشکی، از طریق کنترل دقیق توان و زمان اعمال بر روی بافتهای تحت درمان، از جمله بافت لثه و ساختار دندان، باعث شده است که بخشهای خاصی از دندانها بدون آسیب به بافتهای اطراف، قابل درمان باشند. گسترش کاربرد لیزر در دندانپزشکی باعث شده تا بیشتر دندانپزشکان از این روش بهرهمند شوند. این روش نه تنها باعث کاهش درد، بلکه طول دوره بهبودی پس از آن نیز کاهش یافته است.
لیزر دندانپزشکی یک روش مطمئن و غیرتهاجمی است که باعث افزایش زیبایی لبخند شما میشود. اگر نگران انجام درمانهای دندانپزشکی هستید و به دنبال یک روش مطمئن و راحت برای حل مشکلات دندانی خود میباشید، میتوانید به دندانپزشکی مراجعه کنید که از تکنولوژی لیزر در درمان دندانها استفاده مینماید.
با استفاده از مدرنترین روشهای روز در کلینیک دندانپزشکی دکتر یگانه جلسات دندانپزشکی شما راحتتر از گذشته انجام میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روشهای مختلف که میتوانید در جلسات دندانپزشکی به کار ببندید لطفاً با شمارههای 02122392365 –02144155090 تماس حاصل فرمایید.
کاربرد لیزر در دندانپزشکی چیست؟
روشهای لیزر درمانی با استفاده از انرژی نور عمل میکنند. زمانی که این نور لیزر در فرایندهای جراحی یا دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرد، مانند یک ابزار برش یا یک ابزار تبخیرکننده بافتها عمل میکند. زمانی که لیزر درمانی برای پر کردن دندان به کار برده میشود، باعث تقویت نوار فاصله بین قسمت پرشده و خود دندان میشود. زمانی که لیزر برای سفید کردن دندانها به کار برده میشود مانند منبع گرمایی عمل کرده و اثر سفیدکنندههای دندانی را افزایش میدهد.
مزایا
در مقایسه با درمانهای دندانپزشکی معمول، لیزر درمانی مزایای زیر را دارد:
- در برخی موارد باعث درد کمتر شده و بنابراین نیاز به بیهوشی را کاهش میدهد و تجربه مراجعه به دندانپزشک را راحتتر میکند.
- ممکن است باعث کاهش اضطراب در افرادی شود که صدای دریل دندانپزشکی آنها را آزار میدهد.
- خونریزی و تورم در زمان درمان بافت نرم کاهش یافته و طول دوره بهبودی نیز کاهش مییابد.
- قسمت بیشتری از دندان در هنگام درمان و ترمیم دندانهای پوسیده سالم باقی مانده و حفظ میشود.
- احتمال بروز عفونتهای باکتریایی کاهش مییابد زیرا پرتو پرانرژی لیزر ناحیه تحت درمان را استریلیزه میکند.
- برای ایزوله کردن ریشه دندان به کار برده میشود و از حساسیت دندانها نسبت به سرما و گرما میکاهد
کاربردها
استفاده از تکنولوژی لیزر در حوزه دندانپزشکی، دندانپزشکان را قادر ساخته است تا انواع عملهای دندانپزشکی را انجام دهند که در گذشته امکان انجام آنها برای آنها وجود نداشت. این دستگاهها به شناسایی و درمان بیماریهای دهانی کمک میکند. لیزردرمانی را میتوان برای درمان بیماریهای لثه، تشخیص سرطان و ترمیم پوسیدگی دندان در مراحل اولیه بیماری به کار برد. با لیزر میتوان بافتها را به دقت برداشت و زخمهایی مانند آفتهای دهانی و حتی پوسیدگیهای جزئی دندان را درمان نمود. در آینده تکنولوژی لیزردرمانی در دندانپزشکی قطعاً کاربردهای بیشتری پیدا خواهد کرد.
درمان بافت سخت (دندانها)
- تشخیص پوسیدگی دندان: لیزر درمانی برای بافت نرم با توان پایین جهت تشخیص اولیه پوسیدگیها با استفاده از محصولات جانبی تشخیص پوسیدگی به کار برده میشود.
- پر کردن دندان / آمادهسازی دندان: لیزردرمانی برای بافت سخت نیاز به بیهوشی موضعی و استفاده از دریلهای قدیمی را کاهش میدهد. لیزر برای عملهای پر کردن دندان استفاده شده و قابلیت کشتن باکتریهای موجود در پوسیدگیها و حفرههای دهانی را دارد و همچنین باعث بازسازی بهتر دندانها در بلند مدت میشود. به هر حال، لیزر دندانپزشکی جایگزین مناسبی برای پرکنندههای آمالگام، انلیها و روکشهای دندانی نیست.
- حساسیت دندانی: لیزر دندانپزشکی ممکن است برای ایزوله کردن ریشه دندان که به گرما و سرما حساس است نیز به کار برده شود.
نحوه درمان بافت نرم (لثه)
- افزایش طول دندان: لیزر دندانپزشکی میتواند در تغییر شکل بافت لثه (بافت نرم) و استخوان (بافت سخت) مورد استفاده قرار گیرد تا ساختار دندانی سالم بیشتری نمایان شود؛ مانند عمل جراحی افزایش طول تاج دندان این تغییر شکل نیز باعث تقویت پایه دندان میشود.
- لبخند لثهای: با لیزر دندانپزشکی میتوان بافت لثه را تغییر شکل داده تا سطح بیشتری از دندان نمایان شده و ظاهر لبخند لثه از بین برود.
- عضله متصل (فرنول): فرنکتومی لیزری یک روش عالی برای درمان کودکانی است که زبان آنها دچار گرفتگی شده و نوزادانی که قادر شیر خوردن به دلیل محدودیت در حرکات زبان نیستند. فرنکتومی به کاهش و رفع اختلالات تکلمی نیز کمک میکند.
- چینهای بافت نرم (اپولیس): با لیزر دندانپزشکی میتوان بودن نیاز به بخیه و با روشی بدون درد چینهای بافت نرم که به دلیل نامناسب بودن دندان مصنوعی ایجاد شدهاند را درمان نمود.
کاربردهای دیگر
- نشان دادن بافت لثه و دندان: اپتیکال کوهرنس توموگرافی یک روش مطمئن برای دیدن داخل دندان و لثه در لحظه است.
- تومورهای خوشخیم: لیزر دندانپزشکی یک روش بدون درد و بدون نیاز به بخیه برای برداشتن تومورهای خوشخیم در لثه، کام، اطراف گونهها و کنار لبها است.
- زخم سرد: لیزر کمتوان دندانپزشکی باعث کاهش درد ناشی از زخمهای سرد و کاهش طول دوره بهبودی میشود.
- بازسازی عصبها: فوتوبیو مدولاسیون میتواند در بازسازی عصبها و عروق آسیبدیده و همچنین اسکارها مؤثر واقع شود.
- آپنه در هنگام خواب: در مواردی که آپنه خواب به دلیل وجود تودههای زائد در گلو باشد (که در برخی موارد به دلیل افزایش سن ایجاد میشوند)، لیزر درمانی برای تغییر شکل گلو و کاهش مشکلات مرتبط با تنس و آپنه خواب مفید خواهد بود.
- سفید کردن دندانها: لیزر دندانپزشکی بافت نرم کمتوان برای افزایش سرعت سفید کردن دندانها به کار برده میشود.
- درمان مفصل تمپوروماندیبولار: لیزر دندانپزشکی برای کاهش سریع درد و توام در مفصل تمپوروماندیبولار مورد استفاده قرار میگیرد.
استفاده از لیزر به عنوان یک روش خلاقانه و دقیق برای درمان بافت نرم و سخت، به شما این امکان را میدهد که با انتخاب یک دندانپزشک که از این تکنولوژی استفاده میکند، تجربهای راحتتر و با اضطراب کمتری در طول درمان داشته باشید.
پس از درمان
پس از انجام درمانهای معمول، مراقبتهای پس از درمان نه تنها مشابه مراقبتهای استاندارد هستند، بلکه طول دوره بهبودی نیز به طور قابل توجهی کاهش یافته و خونریزی مرتبط با درمان نیز کمتر میشود.
معایب لیزردرمانی دندانپزشکی
برخی از معایب لیزردرمانی دندانپزشکی عبارتند از:
- این روش درمانی را نمیتوان برای دندانهایی که به تازگی پر شدهاند به کار برد.
- این روش برای برخی عملهای دندانپزشکی مانند پر کردن دندانهایی که بین دندانهایی که قبلاً پر شدهاند یا پوسیدگیهای زیادی که نیاز به روکش دندانی دارند مؤثر واقع نمیشود.
- درمانهای دندانپزشکی معمول برای شکلدهی به دندانهای پرشده، تنظیم بایت و سفید کردن دندانها مورد نیاز هستند.
- ممکن است هنوز به بیحسی نیاز باشد.
- تأمین تجهیزات لیزر دندانپزشک برای دندانپزشکان گران بوده و در نتیجه روشهای درمانی که با این تجهیزات انجام میشود نیز گران هستند.
- برای اطمینان باید در طول درمان چشمهای شما محافظت شده و به این منظور دندانپزشک از شما خواهد خواست تا از عینکهای مخصوصی استفاده کنید.