ارتودنسی در بزرگسالان: انواع بریس ها، روش‌ها و هزینه

درمان ارتودنسی و سیم‌کشی دندان فقط مخصوص کودکان نیست. بسیاری از بزرگسالان و حتی سالمندان نیز می‌توانند از مزایای داشتن دندان‌هایی ردیف و مرتب برخوردار شوند و لبخندی زیبا و درخشان بر لب بیاورند.

شکی نیست که داشتن دندان‌های ردیف و مرتب لبخند را زیباتر می‌کند، اما زیباسازی تنها مزیت ارتودنسی بزرگسالان نیست. مرتب بودن دندان‌ها به معنای منظم و هم‌محور بودن فک‌ها، داشتن لبخندی سالم‌تر و البته بدنی سالم‌تر است. مسواک زدن و تمیز کردن دندان‌های ردیف و مرتب آسان‌تر است و به‌این‌ترتیب خطر پوسیدگی و دیگر مشکلات دهان و دندان کاهش می‌یابد. منظم و هم‌محور شدن فک‌ها عادت دندان قروچه را کاهش می‌دهد یا حتی از بین می‌برد. ارتودنسی بزرگ‌سالان اختلال‌های مفصل فکی ـ گیجگاهی (TMJ) مانند درد یا صدا دادن فک را نیز اصلاح می‌کند.

شاخص‌ترین و بهترین مزیت ارتودنسی صاف و ردیف شدن دندان‌ها است که اعتمادبه‌نفس و رضایت بیشتری را به ارمغان می‌آورد و لبخندی جذاب را بر روی لبان بیمار می‌نشاند. اعتمادبه‌نفس نشأت گرفته از لبخندی سالم با دندان‌هایی ردیف و مرتب تأثیر بهتری بر روی اطرافیان می‌گذارد و روابط شغلی و شخصی را بهبود می‌دهد.

مهم نیست چند سال دارید، متخصصین ما در کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر یگانه دندان‌هایتان را ردیف و مرتب می‌کنند تا لبخندی زیبا و جذاب داشته باشید. شکی نیست که درمان ارتودنسی رضایت و اعتمادبه‌نفس را افزایش می‌دهد، اما ارتودنسی فقط به‌منظور اصلاح طرح لبخند انجام نمی‌شود و این درمان اهداف دیگری چون ارتقاء سلامت دندان‌ها و لثه‌ها را نیز دنبال می‌کند.

تنها راه مطمئن شدن از مناسب بودن درمان ارتودنسی این است که با متخصص ارتودنسی مشورت کنید. متخصصین کلینیک ما پس از ارزیابی وضعیت دندان‌ها، لثه‌ها و استخوان‌های نگهدارنده تشخیص می‌دهند که آیا با توجه به شرایط موجود می‌توان با انجام ارتودنسی طرح لبخند را اصلاح کرد و سلامت دندان‌ها را ارتقاء داد یا خیر. متخصصین ارتودنسی ما طرح درمان، مراحل انجام آن و هزینه تقریبی ارتودنسی را به بیمار اطلاع می‌دهند. چنانچه بیمار با ادامه درمان موافقت کند، متخصص ارتودنسی اقداماتی نظیر قالب‌گیری، رادیولوژی و عکس گرفتن از دندان‌ها را برای تکمیل پرونده بیمار انجام می‌دهد.

ازآنجایی‌که وضعیت دندان‌های هر بیمار متفاوت با دیگری و موردی منحصربه‌فرد است، فقط متخصص ارتودنسی پس از معاینه کامل می‌تواند بهترین روش درمان را برای اصلاح طرح لبخند توصیه کند. به‌منظور دریافت مشاوره یا رزو نوبت می‌توانید با شماره‌های  0212239236502144155090  تماس حاصل فرمایید.

مزایای ارتودنسی در سنین بالا


 

ارتودنسی در سنین بالا مزایای متعددی دارد که بعضی از آن‌ها به شرح زیر است:

  • مرتب کردن دندان‌ها و خلق لبخندی زیباتر
  • گاهی دندان‌ها پس از ارتودنسی به دلیل عدم استفاده مناسب و به‌اندازه از پلاک نگهدارنده (ریتینر) به وضعیت نامرتب اولیه برمی‌گردد. ارتودنسی بزرگسالان این برگشت را اصلاح می‌کند.
  • ارتودنسی رعایت بهداشت دهان و دندان را آسان‌تر می‌کند، مسواک زدن و نخ کشیدن دندان‌های مرتب بسیار راحت‌تر از تمیز کردن دندان‌های نامرتب، به‌ویژه دندان‌های به هم فشرده یا روی‌هم افتاده جلوی دهان، است.
  • بهتر و راحت‌تر شدن بایت و بهبود توانایی جویدن؛ دندان‌ها پس از ارتودنسی به‌خوبی روی‌هم قرار می‌گیرد.
  • اصلاح مشکل ناشی از دندان غائب
  • بستن فاصله بین دندانی
  • کاهش سایش بیش‌ازحد ناشی از دندان‌قروچه کردن یا اختلال بایت
  • جراحی فک به‌منظور اصلاح حالت هم‌اندازه نبودن دو فک بالا و پایین برای مثال درمان جلو بودن فک بالا

تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان


تفاوت اصلی ارتودنسی در سنین بالا با ارتودنسی کودکان یا نوجوانان این است که استخوان‌های فک بیماران جوان‌تر هنوز در حال رشد است. ازآنجایی‌که رشد این استخوان در بیماران بزرگسال متوقف‌شده است، باید جراحی فک یا جراحی ارتوگناتیک برای اصلاح وضعیت فک‌ها از جمله درمان جلو بودن فک بالا انجام شود. دیگر تفاوت‌های ارتودنسی کودکان و بزرگسالان به شرح زیر است:

  • تحلیل رفتن استخوان یا لثه (بیماری لثه): بزرگسالان بیش از کودکان در معرض تحلیل رفتن لثه یا حتی تحلیل استخوان در اثر ابتلا به بیماری‌های اولیه یا پیشرفته لثه هستند. مرتب کردن دندان‌ها احتمال ابتلا به بیماری لثه را کاهش می‌دهد.
  • دندان غائب یا ساییده شده: دندان‌ها به مرور زمان ساییده می‌شوند و حرکت می‌کنند. این موارد را می‌توان با ارتودنسی اصلاح کرد. فضای خالی دندان غائب باعث می‌شود که دندان‌های مجاور به‌طرف این فضای خالی حرکت کنند و کج شوند و به‌این‌ترتیب اختلال بایت به وجود بیاید و احتمال ابتلا به بیماری لثه افزایش یابد.
  • کامل نکردن درمان ارتودنسی در دوران نوجوانی: بسیاری از بزرگسالان در دوران کودکی یا نوجوانی تحت درمان ارتودنسی قرارگرفته‌اند، اما درمان را تا پایان دنبال نکرده‌اند؛ اما زمانی که بیمار بزرگتر می‌شود و از مزایای مرتب بودن دندان‌ها آگاه می‌گردد، تصمیم می‌گیرد که درمان ناتمام را کامل کند و به لبخند رؤیایی خود دست یابد.

 کدام دسته از بزرگسالان به درمان ارتودنسی نیاز دارند؟


هیچ دوره‌ای به اندازه حال حاضر مناسب برای ارتودنسی بزرگسالان نبوده است. پیشرفت‌های حاصل شده در حوزه تکنولوژی ارتودنسی، این امکان را برای بزرگسالان فراهم کرده است تا در مدت زمان کوتاهی به نتایج قابل توجهی دست یابند. تخصصی در ارتودنسی تعیین می‌کند که آیا شما برای درمان ارتودنسی مناسب هستید یا خیر. اگرچه حرکت دندان‌های سالم در هر سنی ممکن است باشد، اما برخی از بزرگسالان ممکن است به دلیل بیماری‌های لثه، نیاز به درمان این مشکلات را داشته باشند. از طریق روش‌های ارتودنسی، مشکلات زیر را می‌توان حل کرد:

  • کراس بایت: دندان‌های بالا به‌خوبی روی دندان‌های پایین قرار نمی‌گیرد.
  • اپن بایت: دندان‌های بالا و پایین به‌خوبی روی‌هم قرار نمی‌گیرد و دهان بسته نمی‌شود.
  • اوربایت: دندان‌های پیشین فک بالا بسیار جلوتر از دندان‌های پایین قرار می‌گیرد.
  • اورجت: مشکل جلو بودن دندان‌های فک بالا وجود دارد.
  • آندربایت: دندان‌های بالا پشت دندان‌های پایین قرار می‌گیرد.

اگر شما نیز به هر یک از مشکلات فوق مبتلا هستید، متخصصین ما طرح درمانی منحصربه‌فردی را برایتان آماده می‌کنند تا به روش ارتودنسی بزرگسالان دندان‌هایتان را ردیف و مرتب کنید و از لبخندی زیباتر و اعتمادبه‌نفسی بیشتر برخوردار شوید.البته  باید خاطر نشان کرد که درد و ناراحتی و جلب توجه کردن بریس ها از جمله مشکلات ارتودنسی در بزرگسالان می باشد.

انواع درمان ارتودنسی بزرگسالان


روش‌های بسیاری برای انجام ارتودنسی وجود دارد. مبنای تمام روش‌ها «اعمال فشار بر روی دندان‌ها به‌منظور تغيير جايگاه آن‌ها می‌باشد.» متخصصین ما در کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر یگانه روش‌های درمانی متعددی را به بیماران ارائه می‌دهند تا بهترین نتیجه ممکن به دست آید. ما روش‌های زیر را به هم‌میهنان عزیز ارائه می‌دهیم:

ارتودنسی فلزی

ارتودنسی فلزی براکت‌های فلزی کوچکی دارد که به جلوی دندان‌ها متصل می‌شود. سیمی که از بین براکت‌ها رد می‌شود دندان‌ها را حرکت می‌دهد.

ارتودنسی لینگوال پشت دندانی

بریس ارتودنسی لینگوال یا زبانی پشت دندان‌ها قرار می‌گیرد تا دندان‌های نامرتب را به‌تدریج حرکت دهد و اختلال بایت را برطرف کند. بریس لینگوال بریس ثابتی است که به پشت دندان‌ها متصل می‌شود.

ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی سرامیکی یک نوع از ارتودنسی ثابت است که از براکت‌های سرامیکی به جای براکت‌های فلزی استفاده می‌کند. این براکت‌های ثابت دارای ظاهری زیبا و شفاف یا همرنگ با دندان‌ها هستند، که برای بیمارانی که تمایل به فاش شدن درمان ارتودنسی خود را ندارند، انتخابی ایده‌آل محسوب می‌شوند.

ارتودنسی نامرئی

در ارتودنسی نامرئی از مجموعه پلاک‌های متحرکی استفاده می‌شود که به خوبی روی دندان‌ها می‌نشیند. متخصص ارتودنسی پلاک‌های جدید را در زمان‌های مشخص در اختیار بیمار قرار می‌دهد تا دندان‌ها به‌تدریج حرکت کنند و مرتب شوند.

ریتینر

استفاده از ریتینر (پلاک نگهدارنده) در دوران پس از ارتودنسی ضروری است. دندان‌ها پس از برداشتن بریس به سمت وضعیت اولیه متمایل می‌شوند، اما ریتینر دندان‌ها را محکم در وضعیت جدید نگه می‌دارد.

ونیر

ونیر یک لایه نازک و همرنگ از جنس پرسلین است که به دندان‌های بیمار چسبانده می‌شود. این روش درمانی ایده‌آل برای اصلاح مشکلاتی مانند لب پر شدن، لکه شدن، بدرنگ شدن یا ابعاد کوچک دندان‌ها می‌باشد. ونیر به عنوان یک راه حل سریع برای اصلاح طرح لبخند عمل می‌کند و نیاز به کشیدن دندان‌ها را از بین می‌برد. اما باید توجه داشت که این روش درمانی هزینه‌بر و ممکن است در برخی موارد نیاز به تراش دندان‌های اصلی داشته باشد.

هزینه ارتودنسی بزرگسالان


هزینه ارتودنسی بزرگسالان بسته به درجه بی‌نظمی دندان‌ها، نیاز به درمان‌های دندان‌پزشکی قبل و حین ارتودنسی (مانند کشیدن دندان، پر کردن و.) و نوع درمان مورداستفاده متفاوت است. به‌منظور اطلاع از هزینه ارتودنسی بزرگسالان می‌توانید با شماره‌های  02122392365– 02188516675 –02144155090  تماس حاصل فرمایید.

فهرست مطالب
اسکرول به بالا
تماس با کلینیک